Nya DAB-tillstånd till DB Media och Mad Men Media

Av | 23 augusti 2023

Myndigheten för Press, Radio och TV (MPRT) har idag beslutat att fördela lediga kommersiella digitala radiotillstånd till de skånska radioföretagen DB Media och Mad Men Media. Dessutom utökas Skärgårdsradions tillstånd till att gälla hela landet.

MPRT utlyste i våras fem nationella programtjänster i DAB-nätverk 3 och två nationella programtjänster i DAB-nätverk 4. Mad Men Media tilldelas samtliga fem nationella programtjänster i DAB-nätverk 3, medan DB Media får ett av de nationella programtjänsterna i DAB-nätverk 4. Det andra utlysta nationella tillståndet i DAB-nätverk 4 gick till Skärgårdsradion AB med formatet Skärgårdsradion, som idag endast har ett lokalt tillstånd för Stockholm.

DB Media fick även ett regionalt tillstånd för områdena Helsingborg, Kristianstad och Malmö på DAB-nätverk 3. DB Media har sedan tidigare ett lokalt tillstånd för samma områden där Guldkanalen sänds, fast på DAB-nätverk 4.

Mad Men Media har angett följande format till sina fem erhållna tillstånd:

Retro FM sänds idag på M 1, medan Radio Topp 40, Relax FM och Radio Yalla sänds på olika närradiosändare i Skåne.

DB Media har angett formatet Dansbandskanalen Klassiker till sitt nationella tillstånd, och formatet Guldkanalen Country till sitt regionala tillstånd. DB Media sänder idag nonstop-formatet Country Rocks Radio som webbradio.

Samtliga tillstånd gäller från och med 2023-09-01 till och med 2026-07-31.

MPRT.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *