Voice

Varumärke: The Voice
Slogan: The voice of hiphop and RnB
Innehåll: Urban
Producent: Bauer Media
Nyhetsleverantör: TV4
Annonsförsäljning: Bauer Media
Webb: www.thevoice.se

The Voice är en urban radiostation för storstadsmänniskor och sänder hiphop och RnB över Stockholm.

Koncessioner

Historik

The Voice startades 1984 av den danske baronen Otto Reedtz-Thott som en närradiostation i Köpenhamn. Formatet hade i princip samma funktion som City-formaten hade i Sverige några år senare, nämligen att utmana de politiska restriktionerna mot reklamfinansierad/nationell kommersiell musikbaserad radio.

År 1989 kringgick man de danska reglerna mot nationell utbredning av lokalradiostationer i kabelnäten genom att sända ”The Voice of Scandinavia” över satellit via Stockholm och tv-kanalen Nordic Channel, sedemera Kanal 5. I början av 1993 ingick The Voice ett samarbete med MTG, men mot slutet av året gick stationen i konkurs och köptes upp av SBS istället. SBS fortsatte att driva och expandera formatet i Danmark.

I Danmark var formatet ursprungligen inriktat mot rock, men i dag sänder man ett rent CHR-innehåll. När SBS ersatte Radio City med The Voice i Stockholm 2004 lät man dock formatet innehålla Urban i stället. Under åren 2006-2009 sände The Voice även i Göteborg och Malmö, men dessa har ersatts av formatet Rockklassiker. I april 2016 ersatte Bauer Media formatet med det nya Svensk Pop. The Voice fortsatte däremot som webbradio fram till 2020.

Logotyper

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *