Mix Megapol

Varumärke: Mix Megapol
Innehåll: Hot AC
Moderering: Programvärd
Producent: Bauer Media Group

Sveriges största radiostation med den perfekta musikmixen och spännande programledare. På Mix Megapol spelar vi låtarna som svenska folket älskar, oavsett om de är nya eller gamla, snabba eller lugna, mjuka eller hårda. Den perfekta mixen!

Plattformar

FM kommersiellDABWebbradio
FM 5Dkr 2014:9 (DAB 3)RadioPlay

Regional variant

FMDAB
Dkr 2014:24 (DAB 3)

Historik

Mix Megapol startades av Bonnier efter de första radioauktionerna 1993. Bonnier hade under somrarna 1992 och 1993 provat att sända kommersiell radio med formatet Skärgårdsradion på närradiostationen Värmdö 90,2 och erfarenheterna från dessa försök landade i formatet Megapol. Från att ursprungligen endast ha köpt fyra radiotillstånd 1993, köpte Bonnier allt fler radiotillstånd under de följande åren och Megapol fick en större spridning.

År 2003 sålde Bonnier hela sin radioverksamhet till SBS (numera Bauer Media), som även övertog formatet Megapol som sitt premiumformat. Under de efterföljande åren fick SBS/Bauer Media kontrollen över allt fler radiotillstånd och mot slutet av tillståndsperioden 2018 sändes Megapol i 38 av 40 sändningsområden.

Vid auktionerna till den nya tillståndsperioden 2018-2026 vann Bauer Media ett av de nationella tillstånden med formatet Megapol. Utöver det nationella formatet sänds även ett lokalt format över sändarna i Göteborg, Borås, Trollhättan och Uddevalla i Västra Götalands län.

Sedan 2009 sänder Megapol även på ett lokalt kommersiellt radiotillstånd över Åland i Finland.

19941996200620132018-2026

Logotyper

Non stop-format

Avslutade non stop-format

2 svar på ”Mix Megapol

  1. Pingback: RIX FM tillbaka i Södertälje | Radiologi

  2. AvatarMichael Karlsson

    Vad gäller Mix Megapol Göteborg så tror jag att den varianten hörs över ett lite större område än vad som syns på kartan? Borås-, Trollhättan- och Uddevalla-områdena verkar inte vara utsatta. Jag har hört GBG-varianten på frekvenser så långt norrut som i Strömstad och så långt österut som i Ulricehamn.

    Bra och informativ sida annars! Allt gott!
    /Michael

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *