Flera koncessioner byter format vid årsskiftet

Av | 23 december 2008

Vid nyår kommer inte mindre än 17 koncessioner byta format. Det stora formatbytet grundar sig i det faktum att Stampen i somras sålde sitt distributionsföretag SRU till SBS Broadcasting Group, mot 20 % av aktierna i SBS RadioSRU har avtal med nio koncessioner om distribution av radioformat och hittills har man återdistribuerat RIX FM från MTG Radio. I och med försäljningen byter dessa nio koncessioner format till Mix Megapol. I de orter SBS kontrollerar koncessioner och redan sänder Mix Megapol byter man till det egna formatet Rockklassiker.

För att bemöta nedläggningen av RIX FM-formatet i dessa nio koncessionsområden låter MTG Radio de tre koncessioner som kontrolleras av NRJ Group, och som har distributionsavtal med MTG Radio, växla format från Lugna Favoriter till RIX FM. Trots detta kommer RIX FM ändå försvinna från sex koncessionsområden; Varberg, Örebro, Västerås, Gävle, Sundsvall och Umeå.

Totalt rör det sig om 16 frekvenser på nio koncessionsområden som växlar format.
[TABLE=8]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *