NRJ Group

NRJ Group är en internationell mediekoncern med säte i Paris i Frankrike. Dess främsta radioformat är NRJ, som sänds i flera europeiska länder. I Sverige produceras NRJ formellt av NRJ Group, men formatet är knutet till Bauer Medias annonsförsäljning och distributionsplattformar.

Koncessioner

Format

NRJ Group återutsänder Bauer Medias format Svensk pop på sitt tillstånd i Stockholm.

Historik

NRJ grundades i Paris 1981 av fransmannen Jean-Paul Baudecrux, som fortfarande är huvudägare av NRJ Group. NRJ blev snabbt rikstäckande i Frankrike och man startade även formaten Nostalgie och Chérie FM.

När Sverige utlyste kommersiella radiotillstånd 1993 blev NRJ Group snabbt största ägare av tillstånd och NRJ största format hos lyssnarna.

År 2004 överlät NRJ Group produktionen av formatet NRJ till MTG/NENT, samtidigt som man reducerade NRJ:s geografiska omfattning till att endast täcka Stockholm, Göteborg och Malmö. MTG/NENT fick dessutom leverera innehållet i NRJ Groups övriga tillstånd.

År 2013 bytte NRJ Group producent av formatet NRJ till SBS/Bauer, som också åter expanderade formatet till fler sändningsområden i Sverige.

NRJ Group vann ett av de nationella radiotillstånden vid auktionen 2017, mot löfte att själva producera formatet NRJ. Dessutom vann man ett av de regionala tillstånden i Stockholm.

En reaktion på “NRJ Group

  1. Pingback: Samtliga ändringar i lokalradion efter årsskiftet 2012-13 | Radiologi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *