MTG lägger ner Radio1, återlämnar koncessioner

Av | 23 oktober 2013

mtg-200pxModern Times Group (MTG) meddelar idag att man avser att lägga ner formatet Radio1 till årsskiftet. Samtidigt återlämnas koncessionen Stockholm 101,9 till Myndigheten för Radio och TV. Dessutom tänker man lämna tillbaka koncessionen Östersund 104,0, där formatet RIX FM sänds idag. Detta format avser man att flytta till den billigare koncessionen Östersund 107,2 varför formatet Bandit läggs ner i Östersund. Vidare avser man avsluta samarbetet med DB Media i Skåne, vilket gör att Bandit även försvinner från Helsingborg och Mellanskåne.

Skälet till neddragningarna är, enligt vad MTG själva uppger, den försämrade ekonomin som blivit resultatet av att NRJ Group sedan senaste årsskiftet samarbetar med SBS Discovery Media. På så sätt har MTG Radio förlorat stora intäkter till SBS Discovery Radio, vilket inte gör det möjligt att hålla Radio1 under armarna längre. Myndigheten för Radio och TV uppger att det kan dröja att återutlysa koncessionerna till efter att nästa TV-koncessionsutlysning är klar i april nästa år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *