Kategoriarkiv: Ägare

NENT Group byter namn till Viaplay Group

Av | 27 maj 2022

Nordic Entertainment Group (NENT) byter namn till Viaplay Group. NENT knoppades av från Modern Times Group (MTG) år 2018 och noterades på Nasdaq Stockholm. Modern Times Group är den svenska familjen Stenbecks bolag för medieägande och grundades av Stenbeckssfärens ägarbolag Kinnevik år 1995. MTG samlade Stenbeckssfärens olika medieföretag inom bland annat radio, tv och tidningar.

Mad Men startar ännu ett nytt närradioformat i Skåne

Av | 21 juni 2021

Mad Men Skåne som både ligger bakom Retro FM och Radio Topp 40 i Skåne har startat ytterligare ett nytt soft AC-format i Skåne, nämligen Relax FM på Burlöv-Lommas närradiofrekvens 92,0 MHz. Det skriver radionytt.se. Tidigare under våren upphörde de ordinarie närradiosändningarna på Burlövs närradio och ersattes av Mad Men med Bauer-formatet Rockklassiker. Men eftersom… Läs mer »

Vinyl till Stockholm efter frekvensbyte

Av | 26 juli 2018

Efter samarbetsavtalet mellan Bauer Media och Mad Men Media, som gav Rockklassiker frekvenser i både Göteborg och Malmö, är det nu klart att även Mad Men Medias tredje radiotillstånd, AB 7 i Stockholm, kommer att börja sända Rockklassiker från och med nästa vecka. Bauer hade tidigare meddelat att SMT:s tillstånd AB 2 i Stockholm skulle… Läs mer »

MTG knoppar av broadcast från koncernen och bildar Nordic Entertainment Group

Av | 13 juni 2018

Sedan ett tag har Kinneviks-sfärens signalerat att man avser att dela upp MTG i en e-sportdel och en del för övrig, mestadels etersänd underhållning. Nu är det klart att radiodelen hamnar i det nya bolaget Nordic Entertainment Group (NENT), tillsammans med bland annat betal-tv, fri-tv och streaming. Namnbytet sker officiellt den 1 juli, men redan nu… Läs mer »

Star FM på MTG:s regionala radiotillstånd

Av | 13 april 2018

MTG har meddelat att det blir formatet Star FM som kommer att fylla innehållet i samtliga 17 regionala radiotillstånd som bolaget vann vid budgivningen i vintras. Star FM sänder idag i Stockholm och Göteborg och får nästintill nationell täckning efter den 1 augusti. Detta innebär att de övriga format som MTG sänder idag; Lugna Favoriter,… Läs mer »

Fler ägargrupper men färre format i det nya radiolandskapet

Av | 22 december 2017

Som väntat vann Bauer Media och MTG majoriteten av de 35 regionala radiotillstånden i 21 områden. MTG vann 17 tillstånd och Bauer Media vann åtta. Dessutom vann NRJ Group ett tillstånd i Stockholm. Av övriga befintliga ägargrupper vann NTM tre tillstånd medan Mittmedia misslyckades att vinna ett enda och VK-press avstod från att söka. Däremot… Läs mer »

MTG vann samtliga tre koncessioner i Stockholm och Göteborg

Av | 28 april 2016

MTG vann samtliga tre återutlysta radiokoncessioner i Stockholm och Göteborg vid den nyligen avslutade auktionen. Det var konkurrenten Bauer Media som hade återlämnat två koncessioner i Stockholm och en i Göteborg i höstas. Dessa koncessioner fick därför återutlysas och det blev MTG som vann samtliga. MTG har meddelat att man avser att återstarta Power Hit… Läs mer »