Kategoriarkiv: Format & frekvenser

Star FM till Karlstad

Av | 5 januari 2024

Star FM har tagit över KN Radios närradiotillstånd i Karlstad. Det uppger Mediemyndigheten i sitt tillståndsregister. Därmed når Star FM ett av de tre län som man inte har kunnat nå tidigare. Kvarvarande län där Star FM saknar sändningstillstånd på FM-bandet är Gotland och Skåne. Viaplay följer därmed Bauer Medias exempel, som låter flera olika… Läs mer »

KN Radio läggs ned

Av | 3 januari 2024

Det lokala formatet KN Radio som sänds på flera olika närradiotillstånd i Värmland har lagts ned vid nyår. Det rapporterar Värmlands Folkblad. Formatet, som startades år 2007 av flera av de personer som låg bakom Radio City 105,4 i Karlstad, lades ned på grund av dålig ekonomi.

Skärgårdsradion sänder nationellt över DAB+

Av | 1 september 2023

Skärgårdsradion, som nyligen fick sitt sändningstillstånd omvandlat från ett lokalt över Stockholm till ett nationellt, har idag börjat sända över hela landet på nätverket DAB 4. Skärgårdsradion är det första formatet som börjar sända efter att de nya tillstånden börjar gälla den 1 september 2023. Inom kort väntas Mad Men Media börja sända sina fem… Läs mer »

Nya DAB-tillstånd till DB Media och Mad Men Media

Av | 23 augusti 2023

Myndigheten för Press, Radio och TV (MPRT) har idag beslutat att fördela lediga kommersiella digitala radiotillstånd till de skånska radioföretagen DB Media och Mad Men Media. Dessutom utökas Skärgårdsradions tillstånd till att gälla hela landet. MPRT utlyste i våras fem nationella programtjänster i DAB-nätverk 3 och två nationella programtjänster i DAB-nätverk 4. Mad Men Media… Läs mer »

Radio Prime lägger ned

Av | 6 augusti 2023

Det kommersiella närradioformatet Radio Prime i norra Bohuslän lägger ned sin verksamhet. Det meddelar stationen idag på sin hemsida. Radio Prime har sänt på flera närradiotillstånd i norra Bohuslän och tidvis även i Norge sedan 2000-talets början.

Radio Topp 40 expanderar till Lidingö

Av | 17 maj 2023

Bauer Medias format Radio Topp 40, som produceras och sänds på närradiotillstånd i Skåne av Mad Men Media, samt på Bauer Medias webbradioplattform Radioplay, har fått tillstånd att sända på Lidingö närradio i Stockholms län. Radio Lidingö, som tidigare sände på Lidingö närradio, lades ned vid årsskiftet och tillståndet har varit outnyttjat sedan dess.

Eurosong Radio ny ”pop up-station” från Bauer Media

Av | 3 maj 2023

Bauer Media har lanserat den nya engelskspråkiga ”pop up-stationen” Eurosong Radio på sin webbplattform Radioplay. Formatet är Eurovision-klassiker de senaste decennierna. Förutom i Sverige sänds formatet även på Radioplay i Storbritannien, Irland, Danmark, Norge och Finland. SBS/Bauer har även tidigare strömmat Eurovision-format på Radioplay, bland annat Schlager Radio och Mix Megapol Schlagerstationen, som lades ned… Läs mer »

Go Country expanderar till Jämtland

Av | 24 mars 2023

Närradion i Bergs kommun i Jämtland droppar det lokala formatet Berg 107 och ersätter det med det oberoende country-formatet Go Country. Det uppger Berg 107 på sin facebook-sida. Det innebär att Go Country, precis som Gold FM tidigare denna månad, expanderar till andra län än sitt ursprungslän. Tidigare i år började Go Country även sända… Läs mer »