Kategoriarkiv: Format & frekvenser

Nostalgi ersätter Svensk Pop på FM i Stockholm

Av | 23 januari 2023

NRJ Groups format Radio Nostalgi ersätter Svensk pop på tillståndet AB 4 i Stockholms län den 6 februari. Det uppger Bauer Media i ett pressmeddelande. Nostalgi får också programvärdar och inriktar sig främst mot musik från 1980-talet. Samtidigt förlorar Svensk pop sina programvärdar och fortsätter att sända som non stop-kanal på DAB och Webbradio.

Feel Good Hits nytt namn på Radio Disney

Av | 14 januari 2023

Radio Disney byter namn till Feel Good Hits. Det rapporterar Radionytt. Radio Disney startade för exakt ett år sedan på tillståndet AB1 på 104,7 i Stockholm. Bauer Media och Walt Disney har kommit överens om att sluta använda varumärket Disney på formatet med omedelbar verkan. Formatet övergår samtidigt till non stop-format. Det återstå att se… Läs mer »

Lugna Favoriter på FM i Uppsala

Av | 25 november 2022

Viaplays format Lugna Favoriter har fått tillstånd av Myndigheten för Press, Radio och TV (MPRT) att sända på Uppsala närradio 98,9. Det uppger Radionytt.se. Närradio är en form av ”open access”, vilket innebär att vem som helst kan få tillstånd att sända, så länge det är en ideell förening på orten som ansöker. Så länge… Läs mer »

Radio Disney nytt format på FM i Stockholm

Av | 12 januari 2022

Bauer Media lanserar idag tillsammans med Disney det nya formatet Radio Disney på FM-bandet i Stockholm, på DAB i hela landet, samt på webbradioplattformen Radioplay. På FM och DAB ersätter Radio Disney formatet Lugna klassiker. Radio Disney, med fem programvärdar, sänder det något svårdefinierade formatet Feelgoodhits.

Rockad i NENT:s DAB-paket

Av | 1 november 2021

NENT byter plats på DB Medias format i sitt DAB-paket; Guldkanalen sänds från och med nu endast lokalt över Skåne, medan Dansbandskanalen får Guldkanalens plats i det nationella DAB-paketet. Det innebär också att NENT plockar bort sitt eget dansbandsformat Dansbandsfavoriter från det nationella DAB-paketet och ersätter med RIX FM Fresh.

Dansbandskanalen på FM i Skåne

Av | 6 september 2021

DB Medias format Dansbandskanalen, som bl a sänds på DAB+ lokalt i Skåne, har även fått en FM-frekvens i Skåne. Det är DB Medias format Guldkanalen som fått ge upp sin närradiofrekvens 106,5 i Höör till Dansbandskanalen. Guldkanalen kan fortfarande höras på närradio i Mellanskåne på 96,3 MHz från grannkommunen Hörby.