Mix Megapol lyckas inte fånga upp RIX FM:s lyssnare

Av | 15 januari 2010

2010-01-15 Trots att Mix Megapol utökat sina sändningsområden med fyra nya koncessioner jämfört med för ett år sedan har utdelningen blivit mager. RIX FM, som blivit av med fem koncessionsområden backar med 3,8 %-enheter till 13,6 %, men Mix Megapol ökar bara med 0,7 %-enheter till 9,7 %. Till detta kommer att MTG Radios Lugna Favoriter tappat fyra koncessionsområden och därmed backar med 0,7 %-enheter till 2,9 %, samtidigt som SBS Radios Rockklassiker, med fem nya koncessionsområden ökar med 2,3 %-enheter till 3,2 %. Det verkar därför som om RIX FM:s förlorade lyssnare föredrar Rockklassiker framför Mix Megapol, vilket förmodligen inte var SBS Radios avsikt vid det stora formatbyte förra årsskiftet.

NRJ och Bandit ökar svagt jämfört med förra året och det förefaller som om NRJ fångat upp lyssnarna från The Voice, som lagts ner i Göteborg och Malmö. Även P3 och P4 kan ha fångat upp RIX FM-lyssnarna, då de ökar med 0,4 respektive 0,9 %-enheter.

Se lyssnarsiffrorna för hela riket här, från 1996 till 2010.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *