Lugna Favoriter på FM i Uppsala

Av | 25 november 2022

Viaplays format Lugna Favoriter har fått tillstånd av Myndigheten för Press, Radio och TV (MPRT) att sända på Uppsala närradio 94,9. Det uppger Radionytt.se.

Närradio är en form av ”open access”, vilket innebär att vem som helst kan få tillstånd att sända, så länge det är en ideell förening på orten som ansöker. Så länge det kriteriet är uppfyllt ställs inga särskilda krav på vilket innehåll föreningen avser att sända på sitt tillstånd, och det är därmed lagligt att återutsända innehåll från kommersiell privat radio. Bauer Medias format Rockklassiker sänds på motsvarande sätt på ett flertal närradiotillstånd i Skåne.

Närradion i Uppsala har varit tyst sedan 2017, så Lugna Favoriter tränger inte ut några andra sändande närradioföreningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *