NTM har sålt sitt tillstånd i Västerbotten till NENT Group

Av | 1 september 2018

I samband med sändningsstarten för de nya analoga kommersiella radiotillstånden den 1 augusti 2018 sålde NTM sitt tillstånd i Västerbotten (AC 1) till NENT Group. NTM hade redan tidigare kommit överens med NENT Group om att återutsända NENT:s format Star FM på sitt tillstånd i Västerbotten, men har alltså nu sålt tillståndet istället. NTM behåller däremot enligt MPRT:s register sina tillstånd i Stockholm och Uppsala, där de återutsänder NENT:s format Bandit. Eftersom NTM misslyckades med att vinna ett tillstånd i sitt hemlän Östergötland har NTM lagt ned sin radioproduktion och därmed förståeligt nog minskat sitt radiointresse. Däremot är det förmodligen svårt för NTM att sälja även sina tillstånd i Stockholm och Uppsala till NENT på grund av radiolagens begränsningar mot ägarkoncentration i enskilda tillståndsområden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *