Storslam för ProSiebenSat.1 vid radioauktionen

Av | 20 december 2010

2010-12-20 Det blev storslam för den tyska mediekoncernen ProSiebenSat.1 som vann inte mindre än 13 av 14 radiokoncessioner vid höstens auktion. Den 14:e koncessionen, 101,9 Sundsvall, vanns av MTG som ska sända RIX FM på den. ProSiebenSat.1 meddelar att man kommer låta dotterbolaget SBS Radio sända Rockklassiker på sju av sina nyvunna koncessioner och Mix Megapol på övriga sex koncessioner.

Det var inte helt oväntat att de två stora ägarbolagen skulle vinna koncessionerna, inte heller att ett av de två skulle vinna nästan alla. ProSiebenSat.1 värderade uppenbarligen koncessionerna högre än vad MTG gjorde och vann därför auktionerna. Undantaget var koncessionen Sundsvall 101,9 som vanns av MTG. Antingen värderade MTG just den koncessionen högre än vad man värderade alla andra koncessioner man la bud på, eller så valde ProSiebenSat.1 att inte lägga ett allvarligt menat bud på koncessionen. ProSiebenSat.1 kontrollerar redan innehållet i två av tre koncessioner i Sundsvall och man kontrollerar dessutom annonsförsäljningen på samtliga tre. En vinst även här hade kunnat leda till protester mot mediekoncentration, vilket man påpassligt undviker genom att förlora auktionen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *