14 nya koncessioner ska utlysas

Av | 2 september 2010

2010-09-02 Myndigheten för Radio- och TV (MRTV) har nu fullföljt regeringens uppdrag att få fram nya frekvenser och koncessionsområden. MRTV rekommenderar därför 14 nya koncessioner fördelade på tio befintliga och fyra nya koncessionsområden. Koncessionerna i de befintliga områden kommer dock vara något mindre. Myndigheten kommer att utlysa koncessionerna senare i september. Dessa kommer då att fördelas i enlighet med den nya Radio- och TV-lagen, vilket innebär ett slutet anbudsförfarande för hela koncessionsperioden. Därför är det inte säkert att flera av de befintliga, lokala radioaktörerna som kommit med begäran till myndigheten om nya koncessioner verkligen kommer att få dem.

Följande områden föreslås få nya koncessioner:

 • Kiruna och Gällivare
 • Luleå
 • Skellefteå och Boliden
 • Örnsköldsvik
 • Sundsvall och Kramfors
 • Östersund och Åre
 • Roslagen (Hallstavik, Östhammar, Norrtälje och Sandhamn)
 • Lidköping
 • Skåne syd (Simrishamn, Sjöbo och Brösarp)
 • Skåne nord (Ängelholm, Hässleholm, Bjärnum och Osby)
 • Kristianstad
 • Värnamo och Sävsjö
 • Östra Småland (Kalmar, Borgholm, Oskarshamn och Västervik)
 • Visby och Lärbro
Områden skrivna med fet stil är helt nya koncessionsområden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *