Guldkanalen

Varumärke: Guldkanalen
Programformat: Classic Hits/Soft AC, local
Moderering: Programvärd
Producent: DB Media

Guldkanalen är Skånes lokala radiostation som bjuder på musik dygnet runt. Vi riktar oss till en mogen målgrupp. Hos oss kan du känna dig trygg och välkommen!

Plattformar

FM närradioDABWebbradio
Närradio
– Bjuv 96,7
– Helsingör (Danmark) 104,7
– Hörby 96,3
– Skurup 99,7
– Staffanstorp 102,6
DAB 4
– Malmö
Webbradio
I like radio
– DB Media

Non stop-varianter

Non stop-varianterna strömmas endast på DB Medias webbradio/app, dbmedia.se.

Historik

År 2002 startade radioentreprenörerna Daniel Bengtzzon och Linus Lindholm formatet Dansbandskanalen på närradiostationen Staffanstorp 102,6, producerat genom det egna bolaget DB Media. Efter ett par år i etern breddade man emellertid 2004 formatet till Favorit, med ett Gold/AC-innehåll. År 2006 ingick DB Media ett samarbete med Kanal Plus i Helsingör och introducerade formatet Favorit även där.

När DaVinci Promotion vann skönhetstävlingen – och alla överklaganden – för koncessionen Södertälje 103,9 gav de DB Media i uppdrag att producera ett format till koncessionen. Från år 2005 levererade DB Media formatet Love med ett Soft AC-innehåll, men 2007 bytte man ut formatet till Favorit. År 2009 bytte DB Media ut Favorit i Helsingör till Rockkanalen med Classic Rock-innehåll och i Staffanstorp till Guldkanalen, med bibehållet Gold/AC-innehåll.

Under årens lopp har Guldkanalen expanderat till fler närradiostationer i Skåne, liksom till närradiostationen i danska Helsingör.

Dansbandskanalen har fortsatt att sända på DAB och webbradio och sänder sedan 2022 åter på FM-bandet, på Höörs närradio 106,5.

Logotyper

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *