Gold FM på fler orter

Av | 7 mars 2023

Bauer Medias lokala format i Växjö, Gold FM, har sedan årsskiftet expanderat till både väst- och ostkusten. I väster hörs formatet numera även på Sotenäs närradiotillstånd på 95,3 MHz och i öster på Mörbylångas närradiotillstånd på 90,7 MHz. Från Mörbylånga hörs formatet även i hela Kalmar.

Radiologi fyller 25 år

Av | 1 februari 2023

Idag var det exakt 25 år sedan som föregångaren till Radiologi, ”Radiosidan”, lades upp på nätet. Då placerades den först på en av Lunds universitets webbservrar för studenter för att några månader senare migrera till Telias dåvarande webbportal Passagen.se. Sedan 2008 ligger sajten på min privata webbplats. Syftet med sajten, då som nu, är att… Läs mer »

Nostalgi ersätter Svensk Pop på FM i Stockholm

Av | 23 januari 2023

NRJ Groups format Radio Nostalgi ersätter Svensk pop på tillståndet AB 4 i Stockholms län den 6 februari. Det uppger Bauer Media i ett pressmeddelande. Nostalgi får också programvärdar och inriktar sig främst mot musik från 1980-talet. Samtidigt förlorar Svensk pop sina programvärdar och fortsätter att sända som non stop-kanal på DAB och Webbradio.

Feel Good Hits nytt namn på Radio Disney

Av | 14 januari 2023

Radio Disney byter namn till Feel Good Hits. Det rapporterar Radionytt. Radio Disney startade för exakt ett år sedan på tillståndet AB1 på 104,7 i Stockholm. Bauer Media och Walt Disney har kommit överens om att sluta använda varumärket Disney på formatet med omedelbar verkan. Formatet övergår samtidigt till non stop-format. Det återstå att se… Läs mer »

Lugna Favoriter på FM i Uppsala

Av | 25 november 2022

Viaplays format Lugna Favoriter har fått tillstånd av Myndigheten för Press, Radio och TV (MPRT) att sända på Uppsala närradio 98,9. Det uppger Radionytt.se. Närradio är en form av ”open access”, vilket innebär att vem som helst kan få tillstånd att sända, så länge det är en ideell förening på orten som ansöker. Så länge… Läs mer »

NENT Group byter namn till Viaplay Group

Av | 27 maj 2022

Nordic Entertainment Group (NENT) byter namn till Viaplay Group. NENT knoppades av från Modern Times Group (MTG) år 2018 och noterades på Nasdaq Stockholm. Modern Times Group är den svenska familjen Stenbecks bolag för medieägande och grundades av Stenbeckssfärens ägarbolag Kinnevik år 1995. MTG samlade Stenbeckssfärens olika medieföretag inom bland annat radio, tv och tidningar.

Radio Disney nytt format på FM i Stockholm

Av | 12 januari 2022

Bauer Media lanserar idag tillsammans med Disney det nya formatet Radio Disney på FM-bandet i Stockholm, på DAB i hela landet, samt på webbradioplattformen Radioplay. På FM och DAB ersätter Radio Disney formatet Lugna klassiker. Radio Disney, med fem programvärdar, sänder det något svårdefinierade formatet Feelgoodhits.