NENT byter frekvenser på tillstånd i Stockholm och Uppsala

av | 10 juli 2018

Tre av de tillstånd som kommer att sända NENT:s format i Stockholm har bytt frekvenser med varandra inför den nya tillståndsperioden som börjar den 1 augusti.

Den första frekvens som byts är NENT:s frekvens för sitt nationella tillstånd i Stockholm, 101,9 MHz som tillfaller NTM:s tillstånd i Stockholm, AB 5. NTM avser att sända NENT:s format Bandit på sitt tillstånd efter den 1 augusti.

AB 5:s ursprungliga frekvens i Stockholm, 107,1 MHz tillfaller istället NENT:s eget tillstånd i Stockholm AB 3, där NENT avser att sända Star FM efter den 1 augusti. NENT sänder sitt format Star FM redan idag i Stockholm på 107,1 MHz och kommer tack vare bytet kunna fortsätta med det även efter den 1 augusti.

AB 3:s ursprunliga frekvens i Stockholm 106,7 MHz tillfaller istället NENT:s nationella tillstånd och därmed RIX FM.

Även i Uppsala har NENT och NTM bytt frekvenser med varandra inför sändningsstart.