Kategoriarkiv: Format & frekvenser

Vinyl till Stockholm efter frekvensbyte

Efter samarbetsavtalet mellan Bauer Media och Mad Men Media, som gav Rockklassiker frekvenser i både Göteborg och Malmö, är det nu klart att även Mad Men Medias tredje radiotillstånd, AB 7 i Stockholm, kommer att börja sända Rockklassiker från och med nästa vecka. Bauer hade tidigare meddelat att SMT:s tillstånd AB 2 i Stockholm skulle… Läs mer »

Rockklassiker till Göteborg och Skåne

Bauers format Rockklassiker kommer även i framtiden kunna höras i Skåne, liksom i Göteborg. Det uppger Bauer Media i ett pressmeddelande. Bauer Media har tecknat ett samarbetsavtal med Mad Men Media, som driver närradioformatet Retro FM i Skåne och som vann tre regionala radiotillstånd i Stockholm, Västra Götaland och Skåne. Framöver kommer Rockklassiker kunna höras… Läs mer »

Rockklassiker och Vinyl på SMT:s radiotillstånd

Idag blev det klart att det blir Rockklassiker som kommer att sändas på SMT:s radiotillstånd i Stockholm (AB 2), samt Vinyl FM på SMT:s radiotillstånd i Linköping (E 3). Efter detta återstår endast tre tillstånd som inte kungjort sitt framtida innehåll: NRJ:s AB 4 i Stockholm samt Bauer Medias AB 1 i Stockholm och I… Läs mer »

NENT byter frekvenser på tillstånd i Stockholm och Uppsala

Tre av de tillstånd som kommer att sända NENT:s format i Stockholm har bytt frekvenser med varandra inför den nya tillståndsperioden som börjar den 1 augusti. Den första frekvens som byts är NENT:s frekvens för sitt nationella tillstånd i Stockholm, 101,9 MHz som tillfaller NTM:s tillstånd i Stockholm, AB 5. NTM avser att sända NENT:s… Läs mer »

Rockklassiker på Bauers regionala tillstånd

Rockklassiker fortsätter att sända på flera av Bauers regionala tillstånd. I Stockholm, Gästrikland, norra Halland, Kalmar, Östergötland, Gotland, Karlstad och Örnsköldsvik kommer Rockklassiker sändas även efter den 1 augusti. Det är fortfarande oklart vad som kommer att hända med Bauers kvarvarande format Vinyl FM och Svensk pop, men Bauers samarbetspartners NRJ Group och SMT har… Läs mer »

Star FM även i Västerbotten, East FM läggs ned

Det står nu klart att NENT:s format Star FM även kommer att höras i Västerbotten i framtiden. Det är NTM som uppger att de kommer att sända Star FM på sitt tillstånd i Västerbotten när tillståndsperioden börjar den 1 augusti. Därmed kommer Star FM höras i alla Sveriges län med undantag för Skåne, Värmland och… Läs mer »

NENT:s format Power och Bandit lever vidare

NENT (fd MTG Radio) har uppgett för radionytt.se att de båda formaten Power och Bandit kommer att leva vidare efter att den nya tillståndsperioden inleds den 1 augusti. NENT vann ett nationellt tillstånd som man kommer att sända RIX FM på, samt 17 regionala tillstånd som samtliga kommer att sända Star FM. Istället kommer DB… Läs mer »

Star FM på MTG:s regionala radiotillstånd

MTG har meddelat att det blir formatet Star FM som kommer att fylla innehållet i samtliga 17 regionala radiotillstånd som bolaget vann vid budgivningen i vintras. Star FM sänder idag i Stockholm och Göteborg och får nästintill nationell täckning efter den 1 augusti. Detta innebär att de övriga format som MTG sänder idag; Lugna Favoriter,… Läs mer »

MTG vann samtliga tre koncessioner i Stockholm och Göteborg

MTG vann samtliga tre återutlysta radiokoncessioner i Stockholm och Göteborg vid den nyligen avslutade auktionen. Det var konkurrenten Bauer Media som hade återlämnat två koncessioner i Stockholm och en i Göteborg i höstas. Dessa koncessioner fick därför återutlysas och det blev MTG som vann samtliga. MTG har meddelat att man avser att återstarta Power Hit… Läs mer »