Författararkiv: Thomas Nilsson

Bauer köper Mad Men Medias tillståndsbolag

Efter att Mad Men Media gjort upp med Bauer Media, bland annat om att sända Rockklassiker på dess tillstånd i Stockholm och Göteborg, har Bauer Media köpt aktiemajoriteten i det bolag som äger radiotillstånden, Nya Radio City AB (tidigare Mad Men Media AB).

NTM har sålt sitt tillstånd i Västerbotten till NENT Group

I samband med sändningsstarten för de nya analoga kommersiella radiotillstånden den 1 augusti 2018 sålde NTM sitt tillstånd i Västerbotten (AC 1) till NENT Group. NTM hade redan tidigare kommit överens med NENT Group om att återutsända NENT:s format Star FM på sitt tillstånd i Västerbotten, men har alltså nu sålt tillståndet istället. NTM behåller… Läs mer »

Stärkt FM-radio med nationella tillstånd

Idag trädde de nya kommersiella radiotillstånden i kraft i hela landet. I och med omläggningen har Sverige numera sju rikstäckande radiostationer, åtta om man även räknar med Star FM som når omkring 85 % av Sveriges befolkning. Det är bra av flera anledningar, även om jag gärna hade sett fler radiostationer med lokal anknytning. I… Läs mer »

Vinyl till Stockholm efter frekvensbyte

Efter samarbetsavtalet mellan Bauer Media och Mad Men Media, som gav Rockklassiker frekvenser i både Göteborg och Malmö, är det nu klart att även Mad Men Medias tredje radiotillstånd, AB 7 i Stockholm, kommer att börja sända Rockklassiker från och med nästa vecka. Bauer hade tidigare meddelat att SMT:s tillstånd AB 2 i Stockholm skulle… Läs mer »

Rockklassiker till Göteborg och Skåne

Bauers format Rockklassiker kommer även i framtiden kunna höras i Skåne, liksom i Göteborg. Det uppger Bauer Media i ett pressmeddelande. Bauer Media har tecknat ett samarbetsavtal med Mad Men Media, som driver närradioformatet Retro FM i Skåne och som vann tre regionala radiotillstånd i Stockholm, Västra Götaland och Skåne. Framöver kommer Rockklassiker kunna höras… Läs mer »

Rockklassiker och Vinyl på SMT:s radiotillstånd

Idag blev det klart att det blir Rockklassiker som kommer att sändas på SMT:s radiotillstånd i Stockholm (AB 2), samt Vinyl FM på SMT:s radiotillstånd i Linköping (E 3). Efter detta återstår endast tre tillstånd som inte kungjort sitt framtida innehåll: NRJ:s AB 4 i Stockholm samt Bauer Medias AB 1 i Stockholm och I… Läs mer »

NENT byter frekvenser på tillstånd i Stockholm och Uppsala

Tre av de tillstånd som kommer att sända NENT:s format i Stockholm har bytt frekvenser med varandra inför den nya tillståndsperioden som börjar den 1 augusti. Den första frekvens som byts är NENT:s frekvens för sitt nationella tillstånd i Stockholm, 101,9 MHz som tillfaller NTM:s tillstånd i Stockholm, AB 5. NTM avser att sända NENT:s… Läs mer »

Rockklassiker på Bauers regionala tillstånd

Rockklassiker fortsätter att sända på flera av Bauers regionala tillstånd. I Stockholm, Gästrikland, norra Halland, Kalmar, Östergötland, Gotland, Karlstad och Örnsköldsvik kommer Rockklassiker sändas även efter den 1 augusti. Det är fortfarande oklart vad som kommer att hända med Bauers kvarvarande format Vinyl FM och Svensk pop, men Bauers samarbetspartners NRJ Group och SMT har… Läs mer »

Star FM även i Västerbotten, East FM läggs ned

Det står nu klart att NENT:s format Star FM även kommer att höras i Västerbotten i framtiden. Det är NTM som uppger att de kommer att sända Star FM på sitt tillstånd i Västerbotten när tillståndsperioden börjar den 1 augusti. Därmed kommer Star FM höras i alla Sveriges län med undantag för Skåne, Värmland och… Läs mer »