Mad Men startar nytt närradioformat

Mad Men Skåne, som driver Retro FM i Skåne, har startat ett nytt hitbaserat närradioformat på Malmös andra närradiofrekvens 90,2 MHz. Det skriver Radionytt.se. Formatets namn är Radio Topp 40. Varumärket Radio Topp 40 ägs av Bauer Media, som även driver formatet i Norge.

Bauer köper Mad Men Medias tillståndsbolag

Efter att Mad Men Media gjort upp med Bauer Media, bland annat om att sända Rockklassiker på dess tillstånd i Stockholm och Göteborg, har Bauer Media köpt aktiemajoriteten i det bolag som äger radiotillstånden, Nya Radio City AB (tidigare Mad Men Media AB).

NTM har sålt sitt tillstånd i Västerbotten till NENT Group

I samband med sändningsstarten för de nya analoga kommersiella radiotillstånden den 1 augusti 2018 sålde NTM sitt tillstånd i Västerbotten (AC 1) till NENT Group. NTM hade redan tidigare kommit överens med NENT Group om att återutsända NENT:s format Star FM på sitt tillstånd i Västerbotten, men har alltså nu sålt tillståndet istället. NTM behåller… Läs mer »

Stärkt FM-radio med nationella tillstånd

Idag trädde de nya kommersiella radiotillstånden i kraft i hela landet. I och med omläggningen har Sverige numera sju rikstäckande radiostationer, åtta om man även räknar med Star FM som når omkring 85 % av Sveriges befolkning. Det är bra av flera anledningar, även om jag gärna hade sett fler radiostationer med lokal anknytning. I… Läs mer »

Vinyl till Stockholm efter frekvensbyte

Efter samarbetsavtalet mellan Bauer Media och Mad Men Media, som gav Rockklassiker frekvenser i både Göteborg och Malmö, är det nu klart att även Mad Men Medias tredje radiotillstånd, AB 7 i Stockholm, kommer att börja sända Rockklassiker från och med nästa vecka. Bauer hade tidigare meddelat att SMT:s tillstånd AB 2 i Stockholm skulle… Läs mer »

Rockklassiker till Göteborg och Skåne

Bauers format Rockklassiker kommer även i framtiden kunna höras i Skåne, liksom i Göteborg. Det uppger Bauer Media i ett pressmeddelande. Bauer Media har tecknat ett samarbetsavtal med Mad Men Media, som driver närradioformatet Retro FM i Skåne och som vann tre regionala radiotillstånd i Stockholm, Västra Götaland och Skåne. Framöver kommer Rockklassiker kunna höras… Läs mer »

Rockklassiker och Vinyl på SMT:s radiotillstånd

Idag blev det klart att det blir Rockklassiker som kommer att sändas på SMT:s radiotillstånd i Stockholm (AB 2), samt Vinyl FM på SMT:s radiotillstånd i Linköping (E 3). Efter detta återstår endast tre tillstånd som inte kungjort sitt framtida innehåll: NRJ:s AB 4 i Stockholm samt Bauer Medias AB 1 i Stockholm och I… Läs mer »

NENT byter frekvenser på tillstånd i Stockholm och Uppsala

Tre av de tillstånd som kommer att sända NENT:s format i Stockholm har bytt frekvenser med varandra inför den nya tillståndsperioden som börjar den 1 augusti. Den första frekvens som byts är NENT:s frekvens för sitt nationella tillstånd i Stockholm, 101,9 MHz som tillfaller NTM:s tillstånd i Stockholm, AB 5. NTM avser att sända NENT:s… Läs mer »

Rockklassiker på Bauers regionala tillstånd

Rockklassiker fortsätter att sända på flera av Bauers regionala tillstånd. I Stockholm, Gästrikland, norra Halland, Kalmar, Östergötland, Gotland, Karlstad och Örnsköldsvik kommer Rockklassiker sändas även efter den 1 augusti. Det är fortfarande oklart vad som kommer att hända med Bauers kvarvarande format Vinyl FM och Svensk pop, men Bauers samarbetspartners NRJ Group och SMT har… Läs mer »